Kai Seki Magoroku Redwood koksmes 15cm
Gebruik en onderhoud
Spoel het mes voor het eerste gebruik even af met heet water.
Reinig het lemmet na gebruik altijd meteen, zeker na het snijden van zure voedingsmiddelen. Gebruik wanneer nodig een beetje afwasmiddel en droog af met een zachte doek. Doe kwaliteitsmessen nooit in de vaatwasser.
Snijd op een houten of kunststof snijplank. Te hard materiaal is niet bevorderlijk voor de scherpte van het snijvlak. Glazen en stenen platen zijn absoluut niet geschikt om op te snijden.
Een Japans koksmes is een precisie-instrument en absoluut niet geschikt voor het klein maken van botten, graten, harde schalen en schillen en bevroren producten. Gebruik hiervoor een hakmes of robuust Europees mes.
Berg het mes niet op in een lade met andere (metalen) keukenspullen om beschadigingen te voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk niet veilig om (zeer) scherpe voorwerpen zo voor het grijpen te hebben.
Veilige manieren om een mes op te bergen zijn in of aan een messenblok of aan een messenmagneet aan de muur. Berg je het toch liever op in de keukenla? Gebruik dan een mesbeschermer.
Laat een mes met een houten heft niet in het water liggen.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- MGR-0150C
- EAN
- 4260163218193