0
0

Raspen, schaven, mandolines

Microplane en andere raspen en zesteurs voor Parmezaanse kaas, citruszest, chocolade, gember, groenten van grof tot extra fijn.
Microplanes kennen vele vormen en toepassingen en zijn veelzijdig en onmisbaar in iedere keuken. Een Microplane heeft een lang RVS blad met vlijmscherp geslepen tandjes en is geschikt voor het raspen, schaven en zesten van ingredienten.
 
Waar kun je een Microplane voor gebruiken?
Een paar van de meest voorkomende toepassingen van een Microplane:
 
Kaas raspen
Voor het raspen van harde kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano of zeer oude Machego of Goudse kaas is een Microplane het perfecte gereedschap. In plaats van de kaas simpelweg vermalen kun je met een Microplane flinterdunne snippers en schaafsels maken, die makkelijk over en in je gerecht smelten.
 
Citrus zesten
Een Microplane is ook geweldig voor het raspen van de buitenste schil van citroenen, limoenen, sinaasappels en andere citrusvruchten. De uiterst fijne mesjes zorgen dat je de zest kunt verzamelen zonder de bittere witte pulp mee te raspen. Citruszest kan worden gebruikt om extra smaak toe te voegen aan allerlei baksels, taarten, crèmes, sauzen cocktails en meer.
 
Specerijen raspen
Extra fijne raspen kunnen worden gebruikt voor het raspen van kaneel, nootmuskaat, steranijs of noten, wanneer je verse, geurige en sprankelende smaken nodig hebt.
 
Chocolade schaven
Gebruik een Microplane of andere fijne schaaf of rasp ook eens voor verfijnde chocoladekrullen en -snippers of chocoladepoeder, voor allerlei bak- en patisseriebereidingen en om desserts en warme dranken te versieren.
 
Knoflook of gember raspen
Een mooi alternatief voor gepureerde of geperste knoflook en gember is ze fijn te raspen, wat weer een hele nieuwe werled aan smaken naar boven brengt.
 
Truffels schaven
Met een fijne schaaf of rasp kun je de delicate en verfijnde snaak van truffels makkelijk toevoegen aan gerechten als pasta, risotto, omelet of puree.
 
Groenten raspen
Grovere Microplanes en andere raspen zijn zeer geschikt voor het makkelijk raspen van groenten als wortels, aardappelen, knollen, pastinaak, rettich, zoete aardappelen en meer, om te gebruiken in salades of garnering, of voor het maken van verrukkelijke rösti.
 
Wil je snel en gemakkelijk hardgekookte eieren, appel (voor appeltaart of voor in salade), aardappelen (voor rösti), noten, harde kazen, citroenkrulletjes, koude boter (voor deeg), stevige vruchten, uien (voor sauzen, marinades of dressings), mierikswortel, schaafijs (voor cocktails of desserts), chocolade, Parmezaan, knoflook, gember, truffel, nootmuskaat, kaneel, courgette, kokosnoot (en veel en veel meer) raspen, schaven of zesten? Een goede rasp, zesteur of schaaf, zoals een Microplane, is je vriend!

Raspen, schaven, mandolines

Microplanes kennen vele vormen en toepassingen en zijn veelzijdig en onmisbaar in iedere keuken. Een Microplane heeft een lang RVS blad met vlijmscherp geslepen tandjes en is geschikt voor het raspen, schaven en zesten van ingredienten.
 
Waar kun je een Microplane voor gebruiken?
Een paar van de meest voorkomende toepassingen van een Microplane:
 
Kaas raspen
Voor het raspen van harde kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano of zeer oude Machego of Goudse kaas is een Microplane het perfecte gereedschap. In plaats van de kaas simpelweg vermalen kun je met een Microplane flinterdunne snippers en schaafsels maken, die makkelijk over en in je gerecht smelten.
 
Citrus zesten
Een Microplane is ook geweldig voor het raspen van de buitenste schil van citroenen, limoenen, sinaasappels en andere citrusvruchten. De uiterst fijne mesjes zorgen dat je de zest kunt verzamelen zonder de bittere witte pulp mee te raspen. Citruszest kan worden gebruikt om extra smaak toe te voegen aan allerlei baksels, taarten, crèmes, sauzen cocktails en meer.
 
Specerijen raspen
Extra fijne raspen kunnen worden gebruikt voor het raspen van kaneel, nootmuskaat, steranijs of noten, wanneer je verse, geurige en sprankelende smaken nodig hebt.
 
Chocolade schaven
Gebruik een Microplane of andere fijne schaaf of rasp ook eens voor verfijnde chocoladekrullen en -snippers of chocoladepoeder, voor allerlei bak- en patisseriebereidingen en om desserts en warme dranken te versieren.
 
Knoflook of gember raspen
Een mooi alternatief voor gepureerde of geperste knoflook en gember is ze fijn te raspen, wat weer een hele nieuwe werled aan smaken naar boven brengt.
 
Truffels schaven
Met een fijne schaaf of rasp kun je de delicate en verfijnde snaak van truffels makkelijk toevoegen aan gerechten als pasta, risotto, omelet of puree.
 
Groenten raspen
Grovere Microplanes en andere raspen zijn zeer geschikt voor het makkelijk raspen van groenten als wortels, aardappelen, knollen, pastinaak, rettich, zoete aardappelen en meer, om te gebruiken in salades of garnering, of voor het maken van verrukkelijke rösti.
 
Wil je snel en gemakkelijk hardgekookte eieren, appel (voor appeltaart of voor in salade), aardappelen (voor rösti), noten, harde kazen, citroenkrulletjes, koude boter (voor deeg), stevige vruchten, uien (voor sauzen, marinades of dressings), mierikswortel, schaafijs (voor cocktails of desserts), chocolade, Parmezaan, knoflook, gember, truffel, nootmuskaat, kaneel, courgette, kokosnoot (en veel en veel meer) raspen, schaven of zesten? Een goede rasp, zesteur of schaaf, zoals een Microplane, is je vriend!
Raspen, schaven, mandolines
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking