Raviolistempels
Zelf thuis je eigen ravioli maken is niet moeilijk, maar je hebt er wat huplmiddelen voor nodig. Een van die hulpmiddelen is een raviolistempel.
Lees meer
Is er iets lekkerder dan zelfgemaakte ravioli?
Zelf thuis je eigen ravioli maken is niet moeilijk, maar je hebt er wat huplmiddelen voor nodig. Een van die hulpmiddelen is een raviolistempel.
Raviolistempels zijn er in verschillende vormen en maten, dus je kunt elke soort ravioli maken die je maar wilt en toch nog steeds zorgen voor een constante kwaliteit en uniform uiterlijk. Je kunt de ravioli vullen met wat je maar voor heerlijks kunt bedenken: vlees, kaas, groenten, vis of welke combinatie dan ook.
We hebben ronde, vierkante, driehoekige, ovale, bloemvormige en stervormige raviolistempels, in verschillende maten. Sommige hebben een veer, waardoor het deeg makkelijker los komt.
Zo gebruik je je raviolistempel:
- Bereid eerst het pastadeeg met je favoriete pastarecept. Kneed het tot het soepel is en rol het uit in dunne vellen. Je kunt hiervoor een deegroller gebruiken of een pastamachine.
- Plaats kleine bergjes vulling van gelijk formaat op een van de uitgerolde pastavellen en zorg dat er steeds genoeg ruimte is tussen de porties vulling.
- Leg een tweede vel pastadeeg over het vel met de vulling en druk het zachtjes aan rondom ieder bergje om zoveel mogelijk lucht te verwijderen, zodat de ravioli mooi kunnen worden afgesloten.
- Plaats de raviolistempel steeds over de plaats waar het deeg gevuld is en druk krachtig door de vellen pasta om de individuele raviolo goed af te sluiten. Herhaal dit met elke portie vulling. Als je wilt kun je ook varieren met vormen en maten, door verschillende raviolistempels te gebruiken.
- Verwijder voorzichtig het overtollige deeg rond de ravioli (je kunt het extra deeg gebruiken voor het volgende pastavel).
- Nadat je de gewenste hoeveelheid ravioli hebt gemaakt kook je ze in een grote kookpan met gezouten water tot ze aande oppervlakte beginnen te drijven. Dit duurt slechts een paar minuten. Zorg dat je de ravioli niet te lang doorkookt. Ze moeten niet zacht en papperig worden. Laat ze uitlekken in een vergiet of haal ze met een schuimspaan of frituurspaan uit het water en serveer ze met een saus of topping naar keuze.
Lees minder
Overige categorieën in Pasta
Raviolistempels
Is er iets lekkerder dan zelfgemaakte ravioli?
Zelf thuis je eigen ravioli maken is niet moeilijk, maar je hebt er wat huplmiddelen voor nodig. Een van die hulpmiddelen is een raviolistempel.
Raviolistempels zijn er in verschillende vormen en maten, dus je kunt elke soort ravioli maken die je maar wilt en toch nog steeds zorgen voor een constante kwaliteit en uniform uiterlijk. Je kunt de ravioli vullen met wat je maar voor heerlijks kunt bedenken: vlees, kaas, groenten, vis of welke combinatie dan ook.
We hebben ronde, vierkante, driehoekige, ovale, bloemvormige en stervormige raviolistempels, in verschillende maten. Sommige hebben een veer, waardoor het deeg makkelijker los komt.
Zo gebruik je je raviolistempel:
- Bereid eerst het pastadeeg met je favoriete pastarecept. Kneed het tot het soepel is en rol het uit in dunne vellen. Je kunt hiervoor een deegroller gebruiken of een pastamachine.
- Plaats kleine bergjes vulling van gelijk formaat op een van de uitgerolde pastavellen en zorg dat er steeds genoeg ruimte is tussen de porties vulling.
- Leg een tweede vel pastadeeg over het vel met de vulling en druk het zachtjes aan rondom ieder bergje om zoveel mogelijk lucht te verwijderen, zodat de ravioli mooi kunnen worden afgesloten.
- Plaats de raviolistempel steeds over de plaats waar het deeg gevuld is en druk krachtig door de vellen pasta om de individuele raviolo goed af te sluiten. Herhaal dit met elke portie vulling. Als je wilt kun je ook varieren met vormen en maten, door verschillende raviolistempels te gebruiken.
- Verwijder voorzichtig het overtollige deeg rond de ravioli (je kunt het extra deeg gebruiken voor het volgende pastavel).
- Nadat je de gewenste hoeveelheid ravioli hebt gemaakt kook je ze in een grote kookpan met gezouten water tot ze aande oppervlakte beginnen te drijven. Dit duurt slechts een paar minuten. Zorg dat je de ravioli niet te lang doorkookt. Ze moeten niet zacht en papperig worden. Laat ze uitlekken in een vergiet of haal ze met een schuimspaan of frituurspaan uit het water en serveer ze met een saus of topping naar keuze.